5 Eylül 2007 Çarşamba

Patlıcanlı Börek


Patlıcanlı Börek

Malzemeler:

5 adet yufka
1 bardak süt
3 yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 çorba kaşığı çörekotu

Harç için;

6 adet patlıcan
200 gr. kıyma
1 çorba kaşığı margarin (ben tercih etmiyorum, sıvıyağ da olur bence)
1 adet soğan
2 adet yeşilbiber
2 adet domates
Tuz
Karabiber

Patlıcanları çizgili soyun, zar şeklinde kesip tuzlu suda bekletin. Yağda kıyma ve soğanları iyice kavurun. Doğranmış domates ve biberleri ve patlıcanları da ekleyin. Tuz ve karabiberi atın. Hiç su koymadan kısık ateşte pişirin.

Yumurta, süt, yoğurt ve sıvıyağı çırpın.

Yufkanın bir tanesini alın, üzerine sıvı malzemeyi sürün. Dört tarafından içe katlayın ve kare yapın. Dörde bölün. Her parçaya 1 kaşık patlıcanlı içten koyun. Karelerin ört ucunu üst üste getirip ters çevirin. Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine sıvı malzemeden sürün çörekotu serpin.

175 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: