4 Eylül 2007 Salı

Narekşili Zeytinyağlı Dolma



Malzemeler:

1 kilo yeşilbiber, yarım kilo patlıcan kurusu
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağı
5 adet kuru soğan, doğranmış
2 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tuz, toz şeker
Yarım demet maydanoz, dereotu
1 çay kaşığı karabiber, kuru nane
Yarım su bardağı nar ekşisi
4 diş sarımsak, dövülmüş

Dolma biberleri yıkayıp, ayıklayın. Kuru patlıcanların sıcak su dolu bir kapta yumuşamasını bekleyin. Orta boy tencereye zeytinyağını koyup; soğanları beş dakika kavurun. Pirinci yıkayıp, bu karışıma ilave edip, beş dakika daha kavuralım. Üzerine iki su bardağı sıcak su ilave edip; pirinçler tamamen suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen bu karışıma ince kıyılmış dereotu, maydanoz, karabiber, nane, nar ekşisi ve sarımsakları ilave edip; 20 dakika bekletelim. Dolma malzemesini biberlere ve kuru patlıcanlara dolduralım, tencereye dik konumda yerleştirelim. Üzerine zeytinyağı ve 2 su bardağı sıcak su karışımı döküp, orta ateşte pişirelim.

Hiç yorum yok: